Criza din Cipru scade încrederea mediului de afaceri din Germania în economie

Încrederea în economie a şefilor de companii din Germania a scăzut în martie pentru prima dată în cinci luni, de la cel mai ridicat nivel al ultimelor 10 luni, după ce criza din Cipru a reinflamat temerile legate de situaţia zonei euro.

288 afișări
Imaginea articolului Criza din Cipru scade încrederea mediului de afaceri din Germania în economie

Criza din Cipru scade încrederea mediului de afaceri din Germania în economie (Imagine: Shutterstock)

Indicele calculat de institutul Ifo prin consultarea a circa 7.000 de directori de companii a scăzut în luna martie, deşi analiştii anticipau o îmbunătăţire, relatează Bloomberg.

"În pofida declinului, nivelul indicelui calculat de Ifo sugerează creştere economică în primul trimestru. Totuşi, un început bun nu este garanţia unui final fericit. Noi incertitudini şi tensiuni din zona euro ar putea afecta recuperarea economică", a declarat Carsten Brzeski, economist la ING Group în Bruxelles.

Mai mulţi indicatori recenţi sugerează o încetinire a activităţii economice, notează Bloomberg.

Un indicator al industriei prelucrătoare din Germania, bazat pe consultarea managerilor responsabili cu achiziţiile, a coborât în mod neaşteptat sub pragul de 50 de puncte în martie, semnalând contracţie.

La nivelul zonei euro, indicii privind activitatea din industria prelucrătoare şi servicii au evidenţiat un declin mai accelerat decât anticipau analiştii.

Banca Centrală Europeană a înrăutăţit în martie prognoza economică pentru zona euro. Astfel, economia uniunii monetare se va contracta cu 0,5% în acest an, urmând să crească cu 1% anul următor.

Banca centrală a Germaniei antipcipează un avans al PIB de 0,4% în acest an şi de 1,9% pentru 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici