Cum ar fi să-ţi plăteşti toate taxele şi impozitele cu un singur formular?

Contribuabilii vor putea plăti toate taxele şi impozitele, cu excepţia TVA, completând un singur formular, măsura având ca scop creşterea gradului de conformare voluntară, potrivit unui proiect de act normativ al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

17 afișări
Imaginea articolului Cum ar fi să-ţi plăteşti toate taxele şi impozitele cu un singur formular?

Cum ar fi să-ţi plăteşti toate taxele şi impozitele cu un singur formular? (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Având în vedere actualul sistem de declaraţii utilizat pentru impozitele şi taxele cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reţinere la sursă, se propune renunţarea la gruparea obligaţiilor de plată în declaraţii distincte, în funcţie de destinaţia plăţii, şi declararea acestora în cadrul aceluiaşi formular", se arată într-un comunicat al ANAF.

Astfel, prin formularul 100 "Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat", se vor declara toate impozitele şi taxele datorate la bugetul de stat, pentru care există obligaţie declarativă, potrivit legii, cu excepţia taxei pe valoare adăugată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici