Curs BNR. Leul scade în ziua în care Iohannis i-a cerut demisia premierului Dăncilă. Euro şi dolarul urcă rapid

Leul s-a depreciat vineri. Cursul oficial anunţat de BNR pentru un euro este de 4,6618 lei, în creştere cu 0,28%. Pentru un dolar, cursul este de 3,8596 lei, în creştere puternică, cu 1,14%.

3657 afișări
Imaginea articolului Curs BNR. Leul scade în ziua în care Iohannis i-a cerut demisia premierului Dăncilă. Euro şi dolarul urcă rapid

Curs BNR. Leul scade în ziua care Iohannis i-a cerut demisia premierului Dăncilă. Euro şi dolarul urcă rapid

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut vineri public DEMISIA premierului Dăncilă, după ce a anunţat că îi retrage încrederea pentru că nu face faţă poziţiei de prim-ministru şi transformă Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România.

Vineri dimineaţa, premierul Viorica Dăncilă l-a înştiinţat pe Klaus Iohannis că nu mai merge la întâlnirea programată de la Palatul Cotroceni pe tema situaţiei tensionate dintre BNR şi Guvern, preşedintele fiind anunţat prin cabinetul său.

Conflictul dintre cei doi demnitari vine însă pe fondul tensiunilor privind gestionarea politicii externe a României, în contextul vizitei premierului în Israel "fără mandat" şi a deciziei unilaterale a Executivului de a începe demersurile pentru mutarea ambasadei României în Ierusalim.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici