Cursele cu Uber şi Bolt costă mai mult, din cauza unei noi legi. Mulţi şoferi s-au retras în urma măsurilor luate - VIDEO

  • Tarifele curselor cu Uber şi Bolt cresc pentru că sunt mulţi clienţi şi puţine maşini
  • De la începutul lunii, şoferii din platformele de ridesharing sunt amendaţi cu 5.000 de lei dacă nu au actele în regulă
  • Aşadar mulţi şoferi s-au retras în urma măsurilor
7276 afișări
Imaginea articolului Cursele cu Uber şi Bolt costă mai mult, din cauza unei noi legi. Mulţi şoferi s-au retras în urma măsurilor luate - VIDEO

Sursa FOTO: Profimedia

Cursele comandate în aplicaţii de ridesharing costă mai mult, deoarece numărul maşinilor a scăzut, iar mulţi şoferi s-au retras pentru că nu au actele în regulă.

De la începutul lunii, şoferii din platformele de ridesharing sunt amendaţi cu 5.000 de lei dacă nu au actele în regulă.

„Maşinile au rămas mai puţine pe stradă şi atunci tarifele au crescut”, declară un şofer.

Clienţii, însă, au şi de câştigat, pentru că noua lege obligă şoferii de ridesharing să aibă acte care să ateste că ştiu meserie, au maşini sigure şi pot să despăgubească pasagerul în cazul unor accidente.

„Nu s-a ştiut niciodată de ce documente e nevoie. Legea care a intrat în vigoare acum spune negru pe alb ce acte trebuie să aibă şoferul”, declară Cătălin Codreanu, preşedintele Coaliţiei pentru Economia Digitală.

„E vorba de atestatul care ne dă dreptul să practicăm meseria asta.Pentru...E vorba de un atestat pentru transportul în regim de închiriere. Ecusonul de la platforma pe care activezi, în cazul meu, Uber, copia conformă a licenţei de transport în regim alternativ, asigurarea pentru persoane şi bagaje, plus asigurarea obligatorie.Cam acestea ar fi documentele...Şi, ăăă, trebuie să facem revizia tehnică periodică la şase luni. Asta e, practic, ecusonul care vă arată dumneavoastră că eu sunt atestat să fac treaba asta.Trebuie pus undeva la vedere, astfel încât poliţiştii să-l poată repera uşor.Şi în rest, să avem spor la comenzi”, a spus un şofer.

20.000 de şoferi au obţinut până acum autorizaţii pentru transport în regim de închiriere şi câteva mii depun acum actele care costă 1.000 de lei.

Şoferii spun că investiţia merită.

Piaţa platformelor de mobilitate urbană din România a fost estimată la un miliard şase sute de milioane de lei anul trecut, iar clienţii sunt mulţumiţi chiar dacă preţurile au crescut.

„Îmi plac şoferii, sunt de treabă, mai purtăm conversaţii, de ce nu, şi sunt de calitate”, spune un client ridesharing.

„E foarte rapid şi vine imediat”, spune altul.

Legea care impune condiţii drastice şoferilor din ridesharing a fost aprobată anul trecut, după proteste de amploare ale taximetriştilor.

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici