Cursul BNR, la cel mai REDUS nivel de la sfârşitul anului 2011

Moneda naţională a continuat să se aprecieze în prima parte a sesiunii interbancare, astfel că Banca Naţională a României (BNR) a publicat un curs de referinţă de 4,3072 lei/euro, reprezentând cel mai redus nivel din decembrie 2011.

1664 afișări
Imaginea articolului Cursul BNR, la cel mai REDUS nivel de la sfârşitul anului 2011

Cursul BNR, la cel mai REDUS nivel de la sfârşitul anului 2011 (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

O rată de schimb inferioară, de 4,2980 lei/euro, a fost publicată de banca centrală pe 29 decembrie 2011.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat joi că aprecierea cursului de schimb este remarcabilă, în condiţiile crizei din Cipru şi a problemelor de la sucursala Bank of Cyprus, arătând că nu exclude aprecierea monedei în acelaşi timp cu creşterea exporturilor, aşa cum s-a întâmplat la începutul anilor 2000.

Leul s-a apreciat cu 2,7% în raport cu euro de la începutul anului.

În sesiunea precedentă, cursul a fost de 4,3352 lei/euro.

Pentru dolarul american, banca centrală a anunţat un curs de 3,2816 lei/dolar, cu 1,07 bani mai redus faţă de cel de joi. Pentru francul elveţia, rata de schimb a coborât la 3,52 lei/franc.

Cotaţiile leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de Banca Naţională a României în funcţie de paritatea leu/euro şi ratele de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

La deschidere, euro a fost cotat la 4,3100 - 4,3120 lei, în scădere faţă de joi, când băncile au schimbat euro pentru 4,3215 - 4,3225 lei.

În prima parte a sesiunii, cursul a coborât treptat spre 4,3050 lei/euro..

Dobânzile afişate vineri de băncile comerciale pentru depozitele în lei atrase pe termen de o zi se plasează la 4,12- 4,62% pe an, iar randamentele la o săptămână se situează la 3,98 - 4,48%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici