Director Hidroelectrica: Vosganian a obligat compania să cumpere energie scumpă de la Paroşeni

Fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian a obligat Hidroelectrica, în 2008, să cumpere, pentru o perioadă de zece ani, electricitate scumpă de la termocentrala Paroşeni, care are "costuri marginale", a declarat, marţi, directorul general al companiei, Mihai David.

49 afișări
Imaginea articolului Director Hidroelectrica: Vosganian a obligat compania să cumpere energie scumpă de la Paroşeni

Director Hidroelectrica: Vosganian a obligat compania să cumpere energie scumpă de la Paroşeni (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

David a prezentat presei o solicitare în acest sens a Termoelectrica, semnată la 15 iulie 2008 de Vosganian, prin care care Hidroelectrica era obligată să cumpere energia de la Paroşeni, pentru ca termocentrala să aibă fonduri pentru investiţiile de mediu.

Directorul general al Hidroelectrica a adăugat că în urma acestei note Hidroelectrica este obligată să cumpere anual 1 TWh de electricitate de la Paroşeni, unitate deţinută de Termoelectrica, la preţuri reglementate care variază între 179 lei şi 230 lei pe MWh, mult mai mari decât cele de pe piaţa de energie OPCOM.

Comparativ, Hidroelectrica are costuri de producţie de 90 lei pe MWh şi preţuri medii de vânzare de 130 lei pe MWh.

"Implicit Vosganian recunoaşte că singurul mod de finanţare este contractul pe termen lung", a afirmat David, într-o întâlnire cu presa.

Vosganian nu a putut fi contactat până la ora transmiterii ştirii pentru declaraţii.

Hidroelectrica şi Termoelectrica sunt controlate ambele de stat, prin intermediul Ministerului Economiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici