DOCUMENT CNAIR: Proceduri noi pentru emiterea rovinietelor prin SMS în reţelele Telekom, Vodafone şi Orange

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) informează clienţii Telekom, Vodafone şi Orange că împreună cu operatorii de telefonie mobilă a implementat modalităţile tehnice de interconectare pentru achitarea rovinietelor pentru noile categorii de vehicule.

3607 afișări
Imaginea articolului DOCUMENT CNAIR: Proceduri noi pentru emiterea rovinietelor prin SMS în reţelele Telekom, Vodafone şi Orange

CNAIR: Proceduri noi pentru emiterea rovinietelor prin SMS în reţelele Telekom, Vodafone şi Orange

„Noile tarife au intrat în vigoare de la începutul lunii martie 2017, odată cu aplicarea prevederilor Legii nr. 221/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România”, se precizează într-un comunicat al CNAIR.

Astfel, utilizatorii reţelei de drumuri naţionale din România, deţinători de cartele SIM ai operatorilor de telefonie specificaţi, pot achita rovinieta prin SMS pentru toate categoriile de vehicule prevăzute în Anexa nr. 1 la Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

Comunicat CNAIR SA 02 03 2017_Emiterea Rovinietelor Prin SMS (1)

 

CNAIR oferă şi un exemplu de tranzacţie finalizată cu succes, pentru care se emite rovinieta prin intermediul SMS. Astfel, dacă vehiculul are numărul de înmatriculare B54AJV, este autoturism şi doriţi în data de 21.02.2017 să achitaţi o rovinietă, paşii sunt următorii:
1. veţi trimite la numărul 7500 un SMS cu textul B54AJV A
1. veţi primi un SMS cu textul „Vrei rovinieta cat.A (autoturism)-7zile, pt. B54AJVL tarif 3 EUR. Cost total X.XX EUR+TVA. Trimite DA pt. confirmare”;
2. veţi trimite la numărul 7500 un SMS cu textul „DA”
3. veţi primi un SMS cu textul „A fost emisă rovinieta ………….. categoria A, pentru vehiculul B54AJV, valabilă până la 27.02.2017, ora 23:59:59. Detalii valabilitate rovinieta: www.cnadnr.ro”.

Administratorul reţelei rutiere mai precizează că „prin intermediul SMS, tariful de utilizare se achită numai pentru vehiculele înmatriculate în România, în funcţie de tipul vehiculului şi doar pentru perioada minimă de utilizare, data şi ora de început a valabilităţii rovinietei fiind data şi ora confirmării de către operatorul de telefonie mobilă a taxării tranzacţiei”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici