Europenii au început să cumpere din nou aur

Europenii, care se luptă cu o criză a refugiaţilor şi cu rate negative la dobânzi, au început să cumpere aur ca o investiţie sigură, conform unei companii de cercetare din Austria, care se aşteaptă ca cererea pentru metalul preţios să rămână puternică de-a lungul anului, scrie Bloomberg.

1549 afișări
Imaginea articolului Europenii au început să cumpere din nou aur

Europenii au început să cumpere din nou aur (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Dobânzile sunt negative, iar în acest moment oamenii nu văd niciun beneficiu din a-şi ţine banii oriunde, dar în acelaşi timp sunt îngrijoraţi pentru viitor”. Vor să investească, dar vor să îşi ştie banii în siguranţă", a spus Andrea Lang, director în cadrul firmei Austrian Mint.

Preţul aurului a crescut cu 16% în primul trimestru, având cea mai bună performanţă din ultimii 30 de ani, în mijlocul unei perioade agitate şi de incertitudine economică.

Europa se confruntă cu un aflux masiv de imigranţă din Orinetul Mijlociu, peste un milion de oameni intrând în Germania numai anul trecut, cel mai mult de la Al Doilea Război Mondial încoace.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici