EXCLUSIV: Majorările salariale vor fi limitate şi în 2012, alocaţiile de încălzire vor fi restrânse. Vezi aici ce cuprinde scrisoarea de intenţie către FMI

Guvernul s-a angajat în faţa FMI că va continua şi anul viitor politica de restrângere a cheltuielilor, inclusiv cu salarii şi prime, pentru un deficit de 3%, şi că sistemul alocaţiilor de încălzire va fi schimbat până la finele lunii iulie, urmând să fie acordate doar persoanelor cu venituri reduse

112 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Majorările salariale vor fi limitate şi în 2012, alocaţiile de încălzire vor fi restrânse. Vezi aici ce cuprinde scrisoarea de intenţie către FMI

EXCLUSIV: Majorările salariale vor fi limitate şi în 2012. Alocaţiile de încălzire vor fi restrânse (Imagine: Ovidiu Iordachi/Mediafax Foto)

Prin revizuirea modului de acordare a alocaţiilor de încălzire, economiile la buget vor creşte semnificativ, estimează Guvernul în scrisoarea de intenţie convenită de Guvern cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) la finalul evaluării din ianuarie-februarie, obţinută de MEDIAFAX.

"Până la sfârşitul lunii iulie, vom îmbunătăţi legislaţia pentru ca alocaţiile de încălzire să fie direcţionate către cei mai vulnerabili membri ai societăţii, generând în acelaşi timp economii semnificative la buget", se arată în document.

Executivul îşi prezintă totodată intenţia de a atinge anul viitor o ţintă de deficit de 3% din PIB şi arată că acest plan presupune continuarea politicii de restrângere a cheltuielilor, inclusiv a celor legate de salarii şi bonusuri.

În document este menţinut şi un angajament apărut şi în scrisorile anterioare convenite cu FMI, respectiv de a limita modificările "ad hoc" asupta sistemului de taxe, pentru a asigura predictibilitate şi stabilitate în mediul de afaceri.

O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale s-a aflat în România, în intervalul 25 ianuarie-8 februarie, pentru a şaptea evaluare a acordului stand-by, în care a fost analizat nivelul de îndeplinire a obiectivelor stabilite pentru ultimul trimestru din 2010 şi negociate condiţiile pentru încheierea unui nou acord, de tip preventiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici