FMI: Banca Centrală Europeană ar trebui să majoreze treptat dobânzile

Banca Centrală Europeană (BCE) ar trebui să majoreze treptat dobânzile pentru a tempera aşteptările privind inflaţia, întrucât economia zonei euro îşi revine, potrivit unui raport al Fondului Monetar Internaţional (FMI).

140 afișări
Imaginea articolului FMI: Banca Centrală Europeană ar trebui să majoreze treptat dobânzile

FMI: Banca Centrală Europeană ar trebui să majoreze treptat dobânzile (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

"Având în vedere estimările privind recuperarea, ar trebui să se treacă treptat la normalizarea dobânzilor. O astfel de măsură ar limita aşteptările legate de inflaţie", se arată într-un raport al FMI despre economia celor 17 state membre ale zonei euro.

O creştere treptată a dobânzilor ar proteja statele de la periferia uniunii monetare.

"Abordarea precaută va ajuta la limitarea presiunii unor dobânzi mai mari care poate fi resimţită la periferia zonei euro. În acelaşi timp, măsurile neconvenţionale ar trebui să rămână în vigoare până la calmarea tensiunilor din piaţa financiară", notează specialiştii Fondului.

BCE a majorat dobânda de politică monetară la 1,25% în aprilie, după ce a menţinut rata cheie la minimul record de 1% timp de doi ani în perioada crizei financiare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici