FMI: UE trebuie să adopte o strategie comună de creştere economică

Uniunea Europeană (UE) trebuie să adopte o strategie comună de creştere economică, dacă vrea să scape de ritmul lent de dezvoltare, a declarat, vineri, directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn.

23 afișări
Imaginea articolului FMI: UE trebuie să adopte o strategie comună de creştere economică

Directorul general al FMIl, Dominique Strauss-Kahn (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

"Cooperarea avansează prea greu", a afirmat Strauss-Kahn, oferind ca exemplu lentoarea măsurilor pentru recuperarea sectorului financiar.

Uniunea are lipsuri şi la capitolele politică bugetară, echilibru intern şi piaţa muncii, a afirmat şeful FMI la o conferinţă bancară organizată la Frankfurt.

UE ar trebui să vorbească cu o singură voce, însă acest lucru "nu se va întâmpla prea curând", motiv pentru care este necesară atingerea unei convergenţe mai ridicate a economiilor naţionale, a spus Strauss-Kahn.

Piaţa europeană a muncii este planul ideal pe care poate fi exersată o astfel de convergenţă, fără de care euro nu-şi poate atinge adevăratul potenţial, consideră directorul Fondului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici