Google acuză guvernul SUA că favorizează Microsoft

Google a acţionat în instanţă guvernul SUA, acuzându-l că favorizează Microsoft în acordarea unui contract pentru un nou sistem de mail electronic, proiect pe cinci ani cu o valoare estimată de 59 de milioane de dolari, potrivit The Washington Post.

24 afișări
Imaginea articolului Google acuză guvernul SUA că favorizează Microsoft

Google acuză guvernul SUA că favorizează Microsoft (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cererea de chemare în judecată, Google a cerut instanţei să suspende licitaţia Departamentului de Interne, beneficiarul sistemului de email. Compania susţine că procesul de licitare este astfel conceput încât să garanteze că Microsoft va câştiga contractul.

"O procedură deschisă şi corectă ar economisi zeci de milioane din banii contribuabililor şi ar avea ca rezultat servicii mai bune. Cerem Departamentul de Interne să fie corect când selectează furnizorii de tehnologie", a declarat un purtător de cuvânt al Google.

Procesul companiei vine într-un moment în care Google se află sub lupa autorităţilor din cauza unor posibile probleme legate, printre altele, de legislaţia antitrust sau de intimitatea datelor utilizatorilor serviciilor online.

Acţiunea Google subliniază competiţia acerbă cu Microsoft pentru vânzarea de software pentru Internet către guvernele locale sau federale.

În prezent, Departamentul de Interne are 88.000 de angajaţi, care utilizează 13 sisteme diferite de email.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici