Grindeanu, atac la Dragnea: Dovadă că evaluarea care a dus la căderea Guvernului a fost nereală

Fostul premier Sorin Grindeanu a precizat, miercuri, că evaluarea internă făcută de PSD şi care a dus la căderea Guverului pe care l-a condus nu a avut nicio legătută cu realitatea, dovadă fiind cifrele pozitive date publicităţii de către INS, în cursul zilei.

1602 afișări
Imaginea articolului Grindeanu, atac la Dragnea: Dovadă că evaluarea care a dus la căderea Guvernului a fost nereală

Sorin Grindeanu, după raportul privind creşterea economică din România: Dovadă că evaluarea care a dus la căderea Guvernului a fost nereală

„Cifrele publicate astăzi (miercuri, n.r.) de INS sunt cea mai bună dovadă că evaluarea care a dus la căderea Guvernului Grindeanu nu a avut nicio legătură cu realitatea. Dar cine să se încurce cu adevărul?”, a scris Grindeanu pe Facebook.

Produsul Intern Brut a crescut în semestrul I 2017 cu 5,8% pe seria brută, iar în trimestrul II creşterea a fost de 1,6% faţă de trimestrul anterior şi de 5,9% faţă de acelaşi trimestru din 2016, arată datele comunicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Faţă de acelaşi trimestru din anul 2016, Produsul Intern Brut a înregistrat o creştere cu 5,9% pe seria brută şi cu 5,7% pe seria ajustată sezonier; în semestrul I 2017, Produsul Intern Brut a crescut, comparativ cu semestrul I 2016, cu 5,8%, pe seria brută şi cu 5,7% pe seria ajustată sezonier”, se arată într-un comunicat al INS.

Seria ajustată sezonier a Produsului Intern Brut trimestrial a fost recalculată ca urmare a includerii estimărilor pentru trimestrul II 2017, fiind revizuită faţă de varianta publicată în 7 iulie 2017, precizează INS. Astfel, rezultatele trimestrului I 2017, comparativ cu trimestrul IV 2016, au fost revizuite de la 1,7% la 1,8%.

Guvernul Grindeanu a fost demis, în iunie, prin moţiune de cenzură depusă de formaţiunile politice care l-au susţinut la învestire, respectiv PSD şi ALDE, motivul oficial fiind refuzul premierului de a demisiona, ca urmare a evaluării interne negative atribuită fostului ministru Darius Vâlcov.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici