Guvernul continuă să scoată bani din trezorerie pentru a plăti lucrări UE

Guvernul a decis să scoată din trezorerie 500 milioane lei pentru a acoperi în al doilea trimestru plăţile aferente proiectelor din Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice", Executivul fiind obligat să recurgă din nou la această procedură, aplicată şi la alte programe.

356 afișări
Imaginea articolului Guvernul continuă să scoată bani din trezorerie pentru a plăti lucrări UE

Guvernul continuă să scoată bani din trezorerie pentru a plăti lucrări UE (Imagine: Shutterstock)

Din suma totală scoasă din trezorerie, din sume obţinute de stat din privatizare, pentru POS privind "Creşterea Competitivităţii Economice", 170 milioane lei vor fi utilizate drept plăţi aferente proiectelor pentru luna aprilie, 130 milioane lei pentru luna mai şi 200 milioane lei pentru luna iunie, conform unei hotărâri aprobate recent de Guvern.

Operaţiuni similare au fost decise anterior şi pentru Programul Operaţional Regional (POR) şi Programul Operaţional Sectorial privind Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), din cauza epuizării prefinanţării asigurate de Comisia Europeană.

Obiectiv general al POS "Creşterea Competitivităţii Economice" îl constituie reducerea decalajelor întreprinderilor româneşti faţă de productivitatea medie la nivelul Uniunii Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici