Guvernul prezintă FMI variante de TVA, cu impozitarea suplimentară a pensiilor mari şi creşterea CAS

Guvernul va prezenta FMI mai multe variante de creştere a TVA combinate cu impozitarea suplimentară a pensiilor mari şi creşterea contribuţiilor de asigurări sociale, o decizie finală privind nivelul noilor taxe urmând să fie luată după răspunsul Fondului, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

24 afișări
Imaginea articolului Guvernul prezintă FMI variante de TVA, cu impozitarea suplimentară a pensiilor mari şi creşterea CAS

Guvernul prezintă FMI variante de TVA, cu impozitarea suplimentară a pensiilor mari şi creşterea CAS (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit acestora, Executivul analizează în prezent majorarea TVA la maxim 23% în cazul în care va fi majorată şi cota unică de impozitare sau la 24% dacă impozitul unic va fi păstrat la nivelul actual de 16%.

Creşterea TVA va fi însoţită cel mai probabil de impozitarea suplimentară şi în trepte a pensiilor mari şi majorarea contribuţiilor de asigurări sociale.

"La acest moment este un mix de propuneri care vor fi prezentate FMI, dar nu există o decizie finală", au arătat sursele.

Guvernul se va reuni sâmbătă în şedinţă pentru a discuta noile impozite.

Până atunci, reprezentanţii Ministerului Finanţelor vor discuta, în această noapte, cu oficialii FMI în vederea unei soluţii finale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici