Importurile de petrol ale SUA au scăzut în decembrie la minimul ultimilor 16 ani

Importurile de petrol ale Statelor Unite au scăzut în decembrie la cel mai redus nivel din ultimii 16 ani, în urma creşterii producţiei interne, potrivit datelor Administraţiei pentru Informaţii în Energie (EIA), relatează Bloomberg.

275 afișări
Imaginea articolului Importurile de petrol ale SUA au scăzut în decembrie la minimul ultimilor 16 ani

Importurile de petrol ale SUA au scăzut în decembrie la minimul ultimilor 16 ani (Imagine: Shutterstock)

Achiziţiile de ţiţei din străinătate au scăzut cu 1,1%, la 7,41 milioane de barili pe zi, cel mai redus nivel după ianuarie 1998, potrivit mediei aferente unei perioade de patru săptămâni încheiată în 27 decembrie, a anunţat EIA.

"Importurile scad pentru că putem produce mai mult petrol. Astfel economisim o mulţime de bani şi este bine pentru economie", a spus Michael Lynch, preşedintele Strategic Energy & Economic Research din Winchester, Massachusetts.

Producţia internă a ţiţei a crescut săptămâna trecută la 8,12 milioane de barili pe zi, cel mai ridicat nivel atins după septembrie 1988, datorită creşterii cantităţilor extrase din zăcămintele de şist. Producţia a depăşit în octombrie importurile, pentru prima oară din 1995, potrivit EIA.

Cererea de petrol a scăzut cu 7,2% în săptămâna încheiată pe 27 decembrie. Consumul a atins maximul ultimilor cinci ani, de 21 de milioane de barili pe zi, în săptămâna încheiată pe 13 decembrie, a anunţat agenţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici