INS: Scăderi la construcţiile ce vizează lucrările publice, creşteri la rezidenţiale

În primele patru luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total ca serie brută, cu 5,8%, arată datele publicate vineri de INS. S-au înregistrat scăderi la construcţiile inginereşti de 27,8%, dar au crescut cele rezidenţiale.

2266 afișări
Imaginea articolului INS: Scăderi la construcţiile ce vizează lucrările publice, creşteri la rezidenţiale

INS: Scăderi la construcţiile ce vizează lucrările publice, creşteri la rezidenţiale

În luna aprilie a acestui an, comparativ cu luna anterioară, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 11,6%, scădere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale cu 42,1%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 8,6% şi la lucrările de construcţii noi cu 6,9%, conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la clădirile rezidenţiale (15,5%), construcţiile inginereşti (11,6%) şi la clădirile nerezidenţiale ( 8,2%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 7,6%, scădere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale cu 33,0%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 19,9% şi la construcţiile noi cu 4,4%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 13,5%, construcţiile inginereşti cu 11,4% şi la clădirile nerezidenţiale cu 6,9%.

În ceea ce priveşte volumul lucrărilor de construcţii în aprilie 2017 comparativ cu aprilie 2016 acesta a scăzut, ca serie brută, cu 19,6%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale cu 43,6%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 40,7% şi la lucrările de construcţii noi cu 5,7%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 40,1% şi la clădirile nerezidenţiale cu 7,1%. Creşteri au fost la clădirile rezidenţiale cu 39,7%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 15,3%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 38,3%, lucrările de reparaţii capitale cu 38,1% şi la lucrările de construcţii noi cu 3,7%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 38,3% şi la clădirile nerezidenţiale cu 5,5%. Creşteri au fost la clădirile rezidenţiale cu 42,5%.

INS face şi o comparaţie între perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2017 şi perioada similară din 2016, arătând că volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total ca serie brută, cu 5,8%. Pe elemente de structură au avut loc scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 23,5% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 22,0%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 3,8%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale cu 27,8%, respectiv cu 7,3%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 68,0%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, pe total, cu 8,0%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi la lucrările de reparaţii capitale cu 22,2% fiecare. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 3,3%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 24,6% şi la clădirile nerezidenţiale cu 9,2%. Volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 51,4%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici