Video INTERVIU Valerian Iştoc, Origin Group: Trecem de la agricultura de precizie la agricultura digitală

Fermierii trec de la agricultura de precizie la agricultura digitală, în condiţiile în care au început să caute soluţii tehnologice care să îi ajute în activitate, a declarat într-un interviu pentru MEDIAFAX Valerian Iştoc, Business Development Director Origin Enterprises România Group.

760 afișări

Fermierii folosesc de la de la aplicaţii simple, un GPS pentru orientare, până la aplicaţii mult mai complexe, care în ajută să folosească eficient resursele din fermă.

Valerian Iştoc, Business Development Director Origin Enterprises România Group, a vorbit în cadrul conferinţei Mediafax Talks about Smart Agriculture: Agricultura viitorului cucereşte România, organizată de Mediafax în parteneriat cu Grupul Agrointeligenţa-BT Video, despre noile tehnologii dezvoltate de RHIZA, care vin în sprijinul agricultorilor.

„Principala rezolvare pe care o cautau fermierii era evitarea suprapunerilor când efectuează lucrări în câmp. Acum se merge mai în adânc şi încearcă să eficientizeze aplicarea inputurilor în cadrul aceleiaşi sole”, a adăugat Valerian Iştoc.

Directorul spune că fermierilor le va fi din ce în ce mai greu să îşi păstreze competitivitatea pe piaţa globală. „Suntem într-o piaţă deschisă, iar eficienţa economică este foarte importantă. Dacă acum 10 sau 15 ani fermierii dădeau mai puţină atenţie aqcestei eficienţe, astăzi suntem forţaţi să fim eficienţi din punct de vedere economic”, a spus Valerian Iştoc.

Cele mai comune dispozitive sunt cele instalate pe tractor, cu GPS, care ajută la ghidare, dar au început să apară dronele, şi se folosesc foarte mult şi imaginile din satelit. „Se merge din ce în ce sus”, a spus directorul.

Aplicaţiile îi ajută pe fermieri să îşi facă lucrările în funcţie de condiţiile meteo care urmează, dar îi ajută din punct de vedere logistic. Pot fi monitorizare şi zonele cu probleme din câmp, afectate de dăunători. „Este greu să iei fiecare metru pătrat din toate suprafeţele pe care le acoperă şi o simplă privire dimineaţa, la cafea, pe telefon sau tabletă, le poate arăta care sunt zonele cu probleme”. a spus Iştoc.

Mediafax în colaborare cu Agrointeligenţa a organizat „Smartgricultura”, eveniment care şi-a propus să descopere modul în care tehnologia, cea mai nouă activitate umană, se îngemănează cu agricultura, cea mai veche activitate umană.

Agricultura se numără printre domeniile care adoptă şi care răspunde cel mai rapid la schimbările tehnologice, dintre toate zonele de activitate, iar tehnologia poate permite agriculturii să recupereze decalajele faţă de sistemele agricole occidentale.

Evenimentul a fost posibil cu sprijinul companiilor partenere Rhiza, Agro Concept, Corteva şi Timac Agro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici