Interzicerea vălului islamic poate deveni un risc pentru turismul din Elveţia

O propunere de interzicere a vălului islamic în Elveţia, discutată în Parlamentul ţării, poate deveni un nou risc pentru hotelierii ţării, afectaţi deja de francul supraevaluat, relatează Bloomberg.

1114 afișări
Imaginea articolului Interzicerea vălului islamic poate deveni un risc pentru turismul din Elveţia

Interzicerea vălului islamic poate deveni un risc pentru turismul din Elveţia

Aprecierea francului elveţian faţă de euro a obligat industria turismului din Elveţia să atragă vizitatori din China şi Orientul Mijlociu, în loc de turiştii tradiţionali din Europa.

Trecerea în ilegalitate a portului vălului islamic în public, aşa cum au decis deja votanţii vorbitori de italiană din cantonul Ticino, în urmă cu doi ani, ar face mai dificilă atragerea vizitatorilor bogaţi din Golful Persic, de care turismul elveţian are nevoie pentru a compensa declinului numărului de turişti din ţări precum Germania.

"Ţările arabe sunt o piaţă tot mai importantă pentru noi. Interdicţia nu ar îmbunătăţi imaginea noastră de ospitalitate", a declarat Andreas Zuellig, preşedintele asociaţiei Hotellerie Suisse.

În Elveţia, numărul înnoptărilor vizitatorilor din Arabia Saudită, Kuweit, Qatar şi Emiratele Arabe Unite aproape s-a dublat în perioada 2011-2014, la 725.000.

Ticino, cel mai sudic canton din Elveţia, a urmat exemplul Franţei, care a interzis acoperirea feţei în public.

Luna trecută, Walter Wobmann, parlamentar al Partidului Poporului Elveţian, anti-imigraţie, care a reuşit în 2009 să promoveze prin referendum interzicerea construcţiei de moschei cu minarete, a anunţat că va începe strângerea de semnături pentru interzicerea vălului, argumentând că nicio persoană liberă nu îşi acoperă faţa.

În Franţa, femeile care îşi acoperă faţa riscă o amendă de 150 de euro.

În timp ce în cantonul Ticino încă se lucrează la o lege care să implementeze referendumul, un comitet de parlamentari din camera inferioară a Parlamentului Elveţiei a votat în acest an un proiect de lege similar la nivel naţional, care ar trebui să se aplice nu doar femeilor musulmane, dar şi huliganilor din fotbal şi demonstranţilor, potrivit publicaţiei Tages-Anzeiger.

Iniţiativele populare sunt un element central al democraţiei directe elveţiene, fiind nevoie de 100.000 de semnături valide pentru convocarea unui referendum naţional.

Referendumuri recente, între care limitarea construcţiei de case de vacanţă şi restricţionarea imigraţiei din Uniunea Europeană, despre care oamenii de afaceri cred să este esenţială pentru atragerea de muncitori calificaţi, pun în pericol imaginea ţării şi economia, consideră Zuellig, care a avertizat că este o evoluţie periculoasă pentru turismul din Elveţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici