La Bursa Română de Mărfuri s-au tranzacţionat gaze în primul trimestru cât dublul întregului an 2016

Rezultatele din primele trei luni ale anului 2017 arată că volumul tranzacţiilor cu gaze intermediate de Bursa Română de Mărfuri (BRM) s-a dublat faţă de întreg anul anterior, reprezentând aproximativ 25% din consumul naţional estimat pentru această perioadă, a anunţat luni instituţia bursieră.

152 afișări
Imaginea articolului La Bursa Română de Mărfuri s-au tranzacţionat gaze în primul trimestru cât dublul întregului an 2016

„De la obţinerea licenţei de operator administrare a pieţelor centralizate (iulie 2013) şi până în prezent, Bursa Română de Mărfuri – instituţie de interes public cu capital privat – a reuşit atragerea majorităţii furnizorilor de gaze naturale, traderilor şi producătorilor care activează pe piaţă autohtonă de gaze naturale, alături de numeroşi clienţi finali din diferite domenii şi sectoare de activitate”, se arată într-un comunicat al BRM.

Astfel, „nivelul volumelor tranzacţionate pe platformele electronice pe care BRM le administrează şi deţine, se situează astăzi la nivelul de 34,3 milioane MWh, ceea ce reprezintă aproximativ 7% raportat la consumul naţional de gaze naturale din perioada 2013 – 2017. Relevant este şi faptul că rezultatele din primele luni ale anului 2017 arată că volumul tranzacţiilor s-a dublat faţă de întreg anul anterior, reprezentând aproximativ 25% din consumul naţional estimat pentru această perioadă”, menţionează instituţia bursieră.

Bursa Română de Mărfuri este unicul mediu bursier care găzduieşte tranzacţiile cu gaze naturale. Reprezentanţii BRM subliniază că „în curând va evolua alături de o casă de compensaţie europeană prestigioasă, într-un parteneriat care va satisface nevoia de deblocare a lichidităţilor din piaţă”.

„În condiţiile în care platformele de tranzacţionare ale BRM au fost şi sunt în continuare în atenţia participanţilor la piaţă, dar şi în vederea asigurării securităţii energetice a României, este foarte importantă menţinerea independenţei operatorilor bursieri şi asigurarea unei competiţii reale între aceştia”, conchid reprezentanţii Bursei Române de Mărfuri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici