Lagarde: Economia mondială se confruntă cu factori adverşi puternici

Economia mondială se confruntă cu factori adverşi puternici, în pofida scăderii preţurilor petrolului şi a creşterii mai rapide a economiei Statelor Unite, a avertizat joi directorul general al FMI, Christine Lagarde, transmite MarketWatch.

333 afișări
Imaginea articolului Lagarde: Economia mondială se confruntă cu factori adverşi puternici

Christine Lagarde (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lagarde a spus, într-un discurs la Washington, că multe ţări încă au de suferit din cauza ritmului lent de dezvoltare, a şomajului ridicat şi a datoriilor excesive, şi a cerut băncilor centrale să adopte măsuri de relaxare a politicilor monetare.

Ea cere şi guvernelor să ia măsuri fiscale sau reforme care stimulează creşterea economică şi crearea de locuri de muncă, cum ar fi proiectele de lucrări publice.

"Anul 2015 trebuie să fie unul al acţiunii", a spus Lagarde.

Declinul preţurilor petrolului oferă posibilitatea creşterii taxelor în sectorul energiei, reducerii subvenţiilor acordate companiile energetice şi folosirea fondurilor obţinute pentru susţinerea persoanelor defavorizate, a adăugat Şefa FMI.

Fondul Monetar Internaţional va publica săptămâna viitoare estimări revizuite privind perspectivele economiei mondiale.

Banca Mondială a redus în această săptămână previziunile referitoare la economia globală, anticipând pentru acest an o creştere de 3%, în loc de ritmul de 3,4% anticipat în iunie 2014, din cauza perspectivelor dezamăgitoare din zona euro, Japonia şi unele state emergente, care anulează efectul pozitiv al scăderii preţurilor petrolului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici