Ministerul Economiei susţine listarea Hidroelectrica la bursă. Posibilă prelistare pentru 5% sau 10% din acţiuni

  • Ministerul Economiei susţine listarea Hidroelectrica pe bursă, spune Virgil Popescu, ministrul demis al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri
  • Băncile de dezvoltare doresc o prelistare a Hidroelectrica pentru 5% sau 10% din acţiuni
  • Hidroelectrica poate avea un program ambiţios de investiţii
317 afișări
Imaginea articolului Ministerul Economiei susţine listarea Hidroelectrica la bursă. Posibilă prelistare pentru 5% sau 10% din acţiuni

Ministerul Economiei susţine listarea Hidroelectrica la bursă. Posibilă prelistare pentru 5% sau 10% din acţiuni

Virgil Popescu, ministrul demis al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a declarat luni, la evenimentul ZF Power Summit 2020, că ministerul de resort suţine listarea Hidroelectrica pe bursă, iar BERD doreşte să facă parte din această procedură, printr-o prelistare cu un procent de 5% sau 10%, ceea ce ar ridica valoarea companiei.

„Hidroelectrica e o bijuterie a energiei româneşti, e o companie verde, iar alătuarea băncilor de dezvoltare va fi un câştig”, a explicat ministrul demis al Economiei.

Potrivit acestuia, Hidroelectrica poate avea un program ambiţios de investiţii, poate să facă parcuri eoliene sau solare.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca Hidroelectrica să cumpere activele CEZ şi Enel din România, Virgil Popescu a susţinut că are aprobarea statului de a participa la această procedură, dar este „o licitaţie în desfăşurare şi mai bine nu vorbim despre acest lucru”.

Totodată, ministrul Economiei a anunţat că profitul de anul acesta al Hidroelectrica nu va fi la nivelul celui înregistrat anul trecut, mai ales din cauza secetei, dar va fi totuşi unul satisfăcător.

„Fiind o companie care produce energie pe bază de apă, este dependentă de ploi, de zăpadă, iar în perioada următoare vedem că vremea nu ne ascultă. Poate vedem în primăvară că încep ploile”, a spus acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici