Ministerul Energiei: Furnizarea de gaze naturale pentru consumatorii protejaţi este asigurată

Furnizarea de gaze naturale pentru consumatorii protejaţi este asigurată, în condiţii normale, de piaţă şi, în situaţii de urgenţă, prin implementarea măsurilor prevăzute în Planul de Urgenţă; producţia internă asigurând 90% din consum, potrivit unui proiect publicat de Ministerul Energiei.

181 afișări
Imaginea articolului Ministerul Energiei: Furnizarea de gaze naturale pentru consumatorii protejaţi este asigurată

Ministerul Energiei: Furnizarea de gaze naturale pentru consumatorii protejaţi este asigurată

În contextul în care furnizorii de gaze naturale au obligaţia să asigure continuitatea aprovizionării cu gaze naturale a consumatorilor, având în vedere faptul că aceasta reprezintă un serviciu public, iar ponderea producţiei interne în total consum este de aproximativ 90%, furnizarea de gaze naturale pentru consumatorii protejaţi este asigurată, în condiţii normale, de piaţă şi, în situaţii de urgenţă, prin implementarea măsurilor prevăzute în Planul de Urgenţă, se arată în Planul de Acţiuni Preventive privind măsurile de garantare a securităţii aprovizionării cu gaze naturale, publicat de Ministerul Energiei.

Începând cu sezonul rece 2017 – 2018, categoria „consumatorului protejat” cuprinde toţi consumatorii casnici şi cei care furnizează servicii sociale esenţiale care sunt racordaţi la o reţea de distribuţie a gazelor naturale, precum şi instalaţiile de termoficare, în măsura în care furnizează energie termică consumatorilor casnici şi celor care furnizează servicii sociale esenţiale, cu condiţia ca aceste instalaţii să nu poată funcţiona cu alţi combustibili şi să fie conectate la o reţea de distribuţie sau de transport de gaze naturale, se precizează în document.

Stocurile necesare pentru perioada 15 noiembrie 2017 – 15 martie 2018, pentru desfăşurarea activităţii sunt: 1,3 milioane tone lignit în centrale, 500.000 de tone lignit depozitat în cariere, 332.000 de tone de huilă, 25.900 de tone de păcură, 1,6 miliarde mc de apă în lacuri, 1,6 milioane MWh energie electrică echivalentă în lacuri şi 2,2 miliarde mc de gaze naturale, estimate a fi înmagazinate în depozite subterane la finalul ciclului de înmagazinare 2017.

Autoritatea Competentă care are competenţă în asigurarea securităţii energetice a României în domeniul gazelor naturale este Ministerul Energiei prin intermediul Serviciului Autoritatea Competentă Aprovizionare Gaze Naturale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici