Ministru sârb: România este pregătită să suplimenteze livrările de energie către Serbia

România este pregătită să furnizeze energie electrică şi cărbune Serbiei la "cele mai bune preţuri posibile" în cazul în care se va confrunta cu o criză energetică pe timpul iernii, a declarat ministrul sârb al Energiei Aleksandar Antic.

759 afișări
Imaginea articolului Ministru sârb: România este pregătită să suplimenteze livrările de energie către Serbia

Ministru sârb: România este pregătită să suplimenteze livrările de energie către Serbia (Imagine: Shutterstock)

Declaraţiile au fost făcute luni, la o zi după ce Antic s-a întors dintr-o vizită în România, unde a discutat cu omologul său Răzvan Eugen Nicolescu, potrivit InSerbia News.

Antic şi Nicolescu au analizat posibilitatea ca România să suplimenteze livrările de energie electrică către Serbia pe timpul iernii, a declarat ministrul sârb.

De asemenea, cei doi oficiali au ajuns la un acord privind colaborarea în domeniul energetic, inclusiv în privinţa construirii unui sistem trans-balcanic de transmitere a energiei electrice, dezvoltat de compania de stat sârbă Elektromreze Srbije împreună cu parteneri din România şi alte ţări din regiune.

Un alt proiect discutat de cei doi miniştri se referă la construcţia unei conducte de petrol între porturile Constanţa şi Pancevo. Conpet Ploieşti şi compania sârbă Transnafta vor realiza, în următoarele trei luni, o analiză economică privind viabilitatea proiectului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici