Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan: “Se va renunţa la formularul 088 al ANAF”

Ministerul Finanţelor, Viorel Ştefan a declarat joi, în şedinţa de Guvern, că se va renunţa la formularul 088 al ANAF şi că vineri va ajunge la Monitorul Oficial ordinul semnat de preşedintele ANAF.

758 afișări
Imaginea articolului Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan: “Se va renunţa la formularul 088 al ANAF”

Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan: “Se va renunţa la formularul 088 al ANAF” (Imagine: ALEXANDRA PANDREA/ MEDIAFAX FOTO)

“Suntem în faza de evaluare a impactului acestei măsuri. Mâine ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) va ajunge la Monitorul Oficial. De asemenea, vom face o evaluare a conducerii ANAF şi vom lua măsuri în consecinţă”, a declarat Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor.

Formularul 088 (“Declaraţie pe propria răspundere pentru evaluarea intenţiei şi a capacităţii de a desfăşura activităţi economice care implică operaţiuni din sfera TVA”) a fost introdus în luna ianuarie a anului trecut, fiind contestat de consultanţii fiscali.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici