Moneda euro, comparată cu vrăjitorul din "Stăpânul inelelor": Precum Gandalf, euro poate renaşte după criza declanşată de Grecia

În contextul crizei datoriilor declanşată de Grecia, zona euro ar putea avea aceeaşi soartă precum vrăjitorul Gandlaf în trilogia "Stăpânul Inelelor", care învinge monstrul Balrog, dar moare în luptă şi se reîncarnează într-o nouă formă, scrie cotidianul britanic The Guardian.

1068 afișări
Imaginea articolului Moneda euro, comparată cu vrăjitorul din "Stăpânul inelelor": Precum Gandalf, euro poate renaşte după criza declanşată de Grecia

Moneda euro, comparată cu vrăjitorul din "Stăpânul inelelor": Precum Gandalf, euro poate renaşte după criza declanşată de Grecia (Montaj Foto)

Actuala criză din zona euro, bazată pe diferenţele de competitivitate dintre ţările din nord şi cele din sud, se poate încheia doar în două feluri, potrivit publicaţiei.

O opţiune este ca ţările mai slabe să părăsească uniunea monetară şi să implementeaze politici monetare adecvate propriei situaţii. Alternativa ar fi să accepte să facă ce le cer ţările din nordul Europei, în schimbul unor substanţiale transferuri fiscale.

După cum arată situaţia în prezent, prima variantă este cea mai probabilă, notează The Guardian.

Într-o scenă din "Stăpânul Inelelor" Gandalf îl înfruntă pe monstrul Balrog pe un pod îngust în Minele din Moria. Lupta se încheie cu distrugerea podului de către Gandalf, iar monstrul cade într-o prăpastie fără fund.

Povestea ia însă o întorsătură neaşteptată. În cădere, monstrul îl trage şi pe Gandalf în prăpastie.

Opiniile pot fi diferite în contextul crizei din zona euro, dacă Grecia este Gandalf sau Balrog, dar un lucru este cert: riscul distrugerii reciproce este ridicat, scrie cotidianul britanic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici