Moody's estimează că deficitul bugetar va fi în 2009 de 7,7% din PIB

Moody's consideră că este probabil ca deficitul bugetar să se situeze în acest an peste noua ţintă fixată de Guvern cu FMI, de 7,3% din PIB, anticipând un nivel de 7,7% din PIB, întrucât autorităţile române "au obiceiul" de a rata obiectivele stabilite pentru acest indicator.

22 afișări
Imaginea articolului Moody's estimează că deficitul bugetar va fi în 2009 de 7,7% din PIB

Moody's estimează că deficitul bugetar va fi în 2009 de 7,7% din PIB (Imagine: Mediafax Foto)

"Moody's consideră că este probabil ca deficitul bugetar să se situeze peste noua ţintă fixată de Guvernul României cu FMI. România are obiceiul de a rata ţintele de deficit public şi pare greu de crezut ca anul acesta să fie o excepţie", a declarat pentru MEDIAFAX Kenneth Orchard, analist al agenţiei de rating.

Ulterior, el a precizat că agenţia estimează pentru acest an un deficit bugetar de 7,7% din PIB şi de 5,6% în 2010.

În luna iulie, Moody's a revizuit proiecţia privind deficitul bugetar din acest an, de la 5,1% din PIB la 6%. Totodată, agenţia plasa la 4% din PIB estimarea referitoare la deficitul din 2010.

Fondul Monetar Internaţional a fost de acord cu creşterea ţintei de deficit bugetar pentru 2009 la 7,3% din PIB, de la proiecţia anterioară de 4,6% din PIB, negociată în martie pentru acordul încheiat între autorităţile române cu instituţia financiară.

Moody's este singura mare agenţie de rating internaţională care mai acordă României calificativ cu recomandare de investiţii, după ce Fitch şi Standard & Poor's au retrogradat România în toamna anului trecut la nivelul speculativ (junk).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici