OMV, despre o posibilă vânzare a Petrom. Primele zvonuri au apărut în presa austriacă

  • Reprezentanţii OMV au refuzat să comenteze zvonurile unei posibile vânzări Petrom: „Aceasta nu este o informaţie publicată”.
  • O eventuală vânzare a OMV Petrom (simbol bursier SNP) este văzută de către specialiştii din piaţă ca fiind puţin probabilă.
  • Tot interesul pieţei, inclusiv pe zona de fuziuni şi achiziţii, este orientat spre energia verde.
1640 afișări
Imaginea articolului OMV, despre o posibilă vânzare a Petrom. Primele zvonuri au apărut în presa austriacă

OMV, despre o posibilă vânzare a Petrom

„Aceasta nu este o informaţie publicată, sunt doar zvonuri publicate, aşa că vă rugăm să înţelegeţi că noi nu comentăm asupra unor zvonuri“, au transmis reprezentanţii OMV, acţionarul majoritar al OMV Petrom, la solicitarea ZF.

Reacţia vine după ce în presa austriacă, mai precis în ziarul Kurier, au apărut informaţii neoficiale potrivit cărora Rainer Seele, CEO-ul OMV, ar fi avut discuţii cu Mubadala Petroleum and Petrochemicals Holding Company L.L.C, Abu Dhabi (MPPH), al doilea cel mai puternic acţionar al OMV, privind o potenţială preluare din partea MPPH a acţiunilor pe care austriecii de le deţin în OMV Petrom.

Austriecii de la OMV controlează 51% din Petrom, cea mai mare companie listată la Bursa de la Bucureşti, adică au un pachet de circa 2,5 miliarde de euro.

Austriecii au intrat în acţionariatul Petrom în anul 2004.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
omv,
petrom,
petrol

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici