Operatorii vor fi obligaţi să menţină deschis hotelul pe litoral în intervalul 1 mai-1 octombrie

Operatorii din turism vor fi obligaţi să menţină deschise unităţile hoteliere pe întreaga perioadă a sezonului estival, respectiv 1 mai-1 octombrie, şi să reabiliteze structurile astfel încât să asigure "un peisaj optim, atrăgător, care să încânte şi atragă turiştii pe litoral", a decis Guvernul.

72 afișări
Imaginea articolului Operatorii vor fi obligaţi să menţină deschis hotelul pe litoral în intervalul 1 mai-1 octombrie

Operatorii vor fi obligaţi să menţină deschis hotelul pe litoral în intervalul 1 mai-1 octombrie (Imagine: Mediafax Foto)

Prevederile au fost introduse în proiectul legii turismului, aprobat în şedinţa de duminică a Guvernului şi transmis Parlamentului spre dezbatere şi adoptare în regim de urgenţă, a anunţat ministrul de resort, Elena Udrea.

Ministrul a arătat că va fi creat şi un sistem propriu de gestiune a informaţiilor din domeniu, având în vedere că datele transmise prin Institutul Naţional de Statistică nu sunt "deloc relevante" pentru realităţile din turism.

Administrarea plajelor va reveni doar operatorilor din staţiune, fiind instituită şi o taxă hotelieră de 1%, din care 50% va fi vărsată la autoritatea locală, iar restul va fi folosit pentru proiecte de dezvoltare turistică.

Legea turismului reglementează înfiinţarea parcurilor turistice, a asociaţiilor de dezvoltare şi promovare a turismului la nivel regional, elaborarea unui Registru al patrimoniului turistic, precum şi crearea ulterioară, prin hotărâre de guvern, a unei entităţi speciale pentru promovarea turismului. Noua structură va fi condusă de către un director numit de către ministru, dar va include şi reprezentanţi ai industriei de profil.

Ministrul a mai arătat că se discută şi varianta ca operatorii care menţin deschise unităţile hoteliere mai mult de şase luni să achite doar jumătate din impozit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici