Parlamentul European a votat: România va primi 1,4 miliarde de euro în plus prin PNRR pentru energie

Parlamentarii europeni au votat, joi, o modificare în implementarea planurilor naţionale de redresare şi rezilienţă din statele membre, în condiţiile în care evoluţiile recente – criza din energie, inflaţie, războiul din Ucraina - nu mai corespund realităţii.

1929 afișări
Imaginea articolului Parlamentul European a votat: România va primi 1,4 miliarde de euro în plus prin PNRR pentru energie

Printre modificări se numără alocarea a 1,4 mld. de euro pentru România prin PNRR, granturi pentru investiţii în energie.

„Fiecare euro disponibil trebuie folosit pentru a ataca criza energetică. Avem nevoie de această legislaţie acum. Prin noua legislaţie se pot acorda încă 200 de mil. de euro din mecanismul de redresare şi rezilienţă pentru energie, infrastructură energetică, regenerabile”, a spus Roberta Metsola, preşedinta Parlamentului European.

Este vorba de planul RePowerEU, o anexă a mecanismului european de redresare şi rezilienţă, baza PNRR-urilor ţărilor membre. Modificările vor mai fi discutate în cadrul unor negocieri finale între Parlament şi Consiliu.

Toate elementele din PNRR rămân valabile şi pentru acest program, dar unele reforme şi proiecte din energie ar putea fi modificate. Principalul scop al programului este reducerea dependenţei de energia rusească.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici