PIB-ul SUA a crescut cu 5% în trimestrul al treilea, cel mai rapid avans din ultimii 11 ani

Economia Statelor Unite a înregistrat în trimestrul al treilea o creştere economică de 5%, cel mai rapid avans din ultimii 11 ani, cu mult peste estimarea iniţială de 3,9%, datorită cheltuielilor de consum şi a investiţiilor companiilor, potrivit datelor Departamentului pentru Comerţ.

152 afișări
Imaginea articolului PIB-ul SUA a crescut cu 5% în trimestrul al treilea, cel mai rapid avans din ultimii 11 ani

PIB-ul SUA a crescut cu 5% în trimestrul al treilea, cel mai rapid avans din ultimii 11 ani (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Analiştii intervievaţi de MarketWatch anticipau că avansul va fi revizuit la 4,4%.

Datele referitoare la cheltuielile de consum, care reprezintă 70% din economia americană, au fost îmbunătăţite la un avans de 3,2%, de la 2,2%.

Investiţiile companiilor au urcat peste aşteptări, cele mai mari creşteri fiind înregistrate în cazul cheltuielilor pentru proiecte de construcţii, echipamente şi proprietate intelectuală.

Datele Departamentului pentru Comerţ mai arată că scăderea deficitului comercial a generat o contribuţie de 0,8% la creşterea economiei americane din trimestrul al treilea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici