Ponta îi recomandă lui Constantin să îl cheme pe Băsescu "să verifice cu vinul" importat din Moldova

Premierul Ponta a afirmat că, după ce el a inspectat şantierul Magistralei 5 de metrou, şi preşedintele Băsescu va inspecta zona şi i-a cerut ministrului Agriculturii, în acest context, să îl cheme pe Băsescu "să verifice şi cu vinul" pe care România ar urma să îl importe din Republica Moldova.

540 afișări
Imaginea articolului Ponta îi recomandă lui Constantin să îl cheme pe Băsescu "să verifice cu vinul" importat din Moldova

Ponta îi recomandă lui Constantin să îl cheme pe Băsescu "să verifice cu vinul" importat din Moldova (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Comisia Europeană vrea să deschidă complet piaţa UE pentru vinurile din Republica Moldova, după ce Rusia a interzis începând cu 10 septembrie importul acestor produse, invocând calitatea nesatisfăcătoare.

Subiectul a fost discutat în şedinţa de miercuri a Guvernului, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, anunţând că, săptămâna viitoare, doi producători români vor înainta oferte certe pentru a cumpăra struguri sau vin din Republica Moldova.

Premierul Victor Ponta i-a răspuns spunând că ar trebui să îl cheme pe preşedintele Traian Băsescu pentru ca acesta să verifice "cu vinul".

"Vă felicit şi dacă preşedintele vrea să vă verifice, să verifice cu vinul, să vadă dacă chiar îl cumpărăm, că dânsul verifică, acum se ocupă cu verificările, dacă cu făcutul nu a putut. Să verifice, chemaţi-l să verifice că cumpărăm vin din Moldova", a spus Ponta.

Ponta arătase anterior că, după ce a inspectat cu ministrul Transporturilor lucrările Magistralei a V-a a metroului, şantierul va fi vizitat probabil şi de preşedintele Băsescu.

"Preşedintele probabil că o să meargă şi el, pentru că dacă n-a făcut el ne inspectează pe noi", a spus premierul, amintind că preşedintele a vizitat şi lucrările de la gazoductul Iaşi-Ungheni.

Serviciul rus pentru Protecţia Consumatorilor a interzis, începând cu 10 septembrie, importurile de vinuri din Republica Moldova, invocând "calitatea nesatisfăcătoare" a producţiei de alcool.

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat, joi, că vinurile moldoveneşti nu vor fi primite în UE nici după semnarea acordului de asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană, potrivit RIA Novosti.

În luna iunie a acestui an, Uniunea Europeană şi oficialii de la Chişinău au încheiat negocierea acordului de asociere, care prevede şi crearea zonei de liber schimb, încurajând astfel integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici