Cristian Popa şi Bogdan Olteanu, avizaţi de comisiile parlamentare ca viceguvernatori ai BNR

Comisiile parlamentare de buget-finanţe i-au avizat, marţi, în funcţiile de viceguvernatori ai Băncii Naţionale a României (BNR) pe Cristian Popa şi Bogdan Olteanu.

88 afișări
Imaginea articolului Cristian Popa şi Bogdan Olteanu, avizaţi de comisiile parlamentare ca viceguvernatori ai BNR

Cristian Popa şi Bogdan Olteanu, avizaţi de comisiile parlamentare ca viceguvernatori ai BNR (Imagine: Mediafax Foto)

Noul CA al BNR va fi condus de Mugur Isărescu, primviceguvernatorul Florin Georgescu, viceguvernatorii Cristian Popa şi Bogdan Olteanu şi îi va avea ca membri pe Nicolae Dănilă, Napoleon Pop, Agnes Nagy, Dinu Marin şi Virgil Stoenescu, au decis comisiile parlamentare de buget-finanţe.

Lucian Croitoru, Daniel Dăianu şi Silviu Cerna nu au primit aviz din partea comisiilor.

Propunerile vor fi votate în plenul Parlamentului.

Conform legii privind Statutul BNR, membrii Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României nu pot fi deputaţi ori senatori sau membri ai unui partid politic şi nu pot face parte din autoritatea judecătorească sau din administraţia publică.

De altfel, Bogdan Olteanu, care este deputat PNL, a precizat că, în cazul în care va fi numit la BNR, îşi va da demisia din Parlament.

Aceasta ar antrena organizarea de alegeri parţiale în colegiul în care Olteanu a fost ales, respectiv colegiul uninominal 1 din Bucureşti.

Potrivit legii pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în cazul demisiei unui parlamentar, pentru ocuparea mandatului vacantat se organizează alegeri parţiale la nivelul colegiului uninominal în care acesta a fost ales.

Alegerile parţiale se desfăşoară într-un singur tur, cel mai bine clasat candidat urmând să fie declarat câştigător.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici