Premierul Spaniei cere liderilor europeni să ia decizii în favoarea angajării tinerilor

Şeful guvernului spaniol, Mariano Rajoy, a cerut miercuri ca liderii europeni să arate că se ocupă de problemele reale ale oamenilor şi să ia decizii în favoarea angajării tinerilor, la viitorul summit al Uniunii Europene din luna iunie.

116 afișări
Imaginea articolului Premierul Spaniei cere liderilor europeni să ia decizii în favoarea angajării tinerilor

Mariano Rajoy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie să arate că se ocupă de adevăratele probleme ale oamenilor", a afirmat Rajoy într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, susţinută după o întâlnire a celor doi oficiali.

Rajoy a adăugat că este important să fie luate decizii pentru angajarea tinerilor, iar acestea să fie aplicate, astfel încât să fie transmis un mesaj bun cetăţenilor europeni.

Şomajul afectează unul din patru tineri din zona euro, cu un procent de 60% în Grecia şi de peste 50% în Spania. Problema va fi principalul subiect de discuţii la viitorul summit al şefilor de state şi de guverne din Uniunea Europeană, de pe 28 iunie.

"Nu trebuie să rămânem inactivi", a reiterat Barroso, recunoscând că reformele structurale pe care le susţine nu vor avea efecte imediate, iar Europa are nevoie de măsuri pe termen scurt.

El a amintit faptul că Executivul UE a adoptat un plan în virtutea căruia toţi tinerii de sub 25 de ani trebuie să primească o ofertă de angajare sau de formare profesională, după patru luni de şomaj.

Proiectul de buget pentru 2014-2020 prevede totodată fonduri de 6 miliarde de euro pentru susţinerea angajării tinerilor.

Rajoy a mai spus că Spania, aflată în recesiune şi supusă unei cure drastice de austeritate, se află la începutul redresării economice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici