Preţul petrolului Brent a scăzut cu 6% în trei zile, cel mai amplu declin după august 2011. La cât a ajuns barilul

Cotaţiile petrolului au scăzut vineri cu circa 4 dolari şi au atins minimul ultimelor trei luni, iar ţiţeiul Brent a coborât în trei zile cu 6%, cel mai amplu declin înregistrat după august 2011, ca urmare a unor date sub aşteptări de pe piaţa americană a muncii, care provoacă incertitudini privind redresarea economiei SUA, dar şi a unor factori de natură tehnică.

908 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului Brent a scăzut cu 6% în trei zile, cel mai amplu declin după august 2011. La cât a ajuns barilul

Preţul petrolului Brent a scăzut cu 6% în trei zile, cel mai amplu declin după august 2011. La cât a ajuns barilul (Imagine: Shutterstock)

La ora 14:57 GMT, petrolul Brent, de referinţă la Londra, era tranzacţionat în scădere cu 3,97 dolari, la 112,11 dolari pe baril. Cotaţia petrolului Brent a coborât cu 15 dolari de la un maxim al anului, de 128,4 dolari pe baril, atins pe 1 martie.

Preţul petrolului destinat pieţei americane este în declin cu 4,57 dolari, la 97,97 dolari pe baril.

"Cotaţiile au coborât sub niveluri cheie, după date dezamăgitoare de pe piaţa americană a muncii şi din industria europeană, care sugerează stagnarea redresării economice, cu impact asupra consumului de energie", a declarat Gene McGillian, analist la firma Tradition Energy.

Declinul preţurilor din această săptămână arată că temerile legate de înrăutăţirea perspectivelor economice sunt mai mari dect cele legate de tensiunile geopolitice cu Iranul.

Departamentul american al Muncii a anunţat vineri că angajatorii au creat în aprilie 115.000 de locuri de muncă, sub aşteptările analiştilor, de 170.000 de posturi.

Datele sub aşteptări de pe piaţa americană a muncii au alimentat temerile că cererea de petrol din SUA, cel mai mare consumator la nivel mondial, va stagna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici