Proprietarii de Tesla din China protestează faţă de reducerile pe care le-au ratat

Sute de proprietari de maşini Tesla s-au adunat în weekend la showroom-urile şi centrele de distribuţie ale producătorului auto din China, cerând reduceri şi credite după reducerile bruşte de preţuri.

3155 afișări
Imaginea articolului Proprietarii de Tesla din China protestează faţă de reducerile pe care le-au ratat

Proprietarii de Tesla din China protestează faţă de reducerile pe care le-au ratat

Ei spun că au plătit prea mult pentru maşinile electrice pe care le-au cumpărat anterior, scrie Reuters.

Sâmbătă, aproximativ 200 de cumpărători recenţi ai modelelor Tesla Model Y şi Model 3 s-au adunat la un centru de livrare Tesla din Shanghai pentru a protesta faţă de decizia constructorului auto american de a reduce vineri preţurile pentru a doua oară în trei luni.

Mulţi au declarat că au crezut că preţurile practicate de Tesla la sfârşitul anului trecut nu vor fi reduse atât de brusc sau de profund cum tocmai a anunţat producătorul auto, într-o mişcare de stimulare a vânzărilor şi de susţinere a producţiei la uzina sa din Shanghai. Expirarea programată a unei subvenţii guvernamentale la sfârşitul anului 2022 i-a determinat, de asemenea, pe mulţi să îşi finalizeze achiziţiile.

Videoclipuri postate pe reţelele de socializare au arătat mulţimi la magazinele Tesla şi la centrele de livrare din alte oraşe chineze, de la Chengdu la Shenzhen, sugerând o reacţie mai amplă a consumatorilor.

După reducerile surpriză de vineri, preţurile EV-urilor Tesla în China sunt acum între 13% şi 24% sub nivelurile din septembrie.

Analiştii au declarat că măsura luată de Tesla ar putea să stimuleze vânzările sale, care au scăzut în decembrie, şi să îi forţeze şi pe alţi producători de EV-uri să reducă şi ei preţurile, într-un moment în care cererea este în scădere pe cea mai mare piaţă din lume pentru maşinile alimentate cu baterii.

În timp ce producătorii auto consacraţi fac adesea reduceri pentru a gestiona stocurile şi a menţine fabricile în funcţiune atunci când cererea slăbeşte, Tesla funcţionează fără dealeri, iar preţurile transparente au făcut parte din imaginea sa de marcă.

"Poate că este o practică comercială normală, dar nu aşa ar trebui să se comporte o întreprindere responsabilă", a declarat sâmbătă un proprietar Tesla care a protestat la centrul de livrare al companiei din suburbia Minhang din Shanghai şi care şi-a dat numele de familie ca fiind Zhang.

El şi ceilalţi proprietari de Tesla, care au declarat că au luat livrarea în ultimele luni ale anului 2022, s-au declarat frustraţi de brusca reducere a preţului de vineri şi de lipsa unei explicaţii din partea Tesla faţă de cumpărătorii recenţi.

Zhang a declarat că poliţia a facilitat o întâlnire între personalul Tesla şi proprietarii adunaţi, la care aceştia au înmânat o listă de cereri, inclusiv scuze şi compensaţii sau alte credite. El a adăugat că personalul Tesla a fost de acord să răspundă până marţi.

Alte videoclipuri care par a fi ale unor proprietari de Tesla care protestează au fost, de asemenea, postate sâmbătă pe platformele de socializare chinezeşti.

Unul dintre videoclipuri, despre care Reuters a verificat că a fost filmat la un magazin Tesla din oraşul Chengdu, din sud-vestul ţării, arată o mulţime care scandează: "Returnaţi banii".

Un altul, care pare să fi fost filmat în Beijing, arată cum maşini de poliţie sosesc pentru a dispersa mulţimea din faţa unui magazin Tesla.

China a reprezentat aproximativ o treime din vânzările globale ale Tesla în 2021, iar fabrica sa din Shanghai, care are aproximativ 20.000 de angajaţi, este cea mai productivă şi profitabilă uzină a sa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tesşa,
china,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici