RECORD pentru Apple: Peste 10 milioane de noi iPhone-uri, vândute în weekend-ul de debut

Apple a vândut în primul weekend de la lansarea pe piaţă, în 19 septembrie, un număr record de peste 10 milioane de noi iPhone-uri, cumpărătorii luând cu asalt magazinele clasice şi virtuale pentru a cumpăra telefoanele cu ecrane mari ale companiei.

723 afișări
Imaginea articolului RECORD pentru Apple: Peste 10 milioane de noi iPhone-uri, vândute în weekend-ul de debut

RECORD pentru Apple: Peste 10 milioane de noi iPhone-uri, vândute în weekend-ul de debut(Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vânzările au depăşit recordul de 9 milioane de telefoane atins anul trecut, când Apple a introdus iPhone-urile 5s şi 5c, se arată într-un comunicat al companiei, transmite Bloomberg.

"Livrările au depăşit aşteptările în primul weekend, fiind cu mult peste recordurile anterioare", a declarat directorul general Tim Cook.

Estimările analiştilor au variat, unul anticipând vânzări de până la 15 milioane de aparate, în timp ce alţii au avertizat că rezultatele ar putea fi sub livrările de anul trecut, din cauza unor probleme de producţie şi a faptului că noile modele nu au intrat la vânzare în China.

Cook se foloseşte de iPhone 6, cu ecran de 4,7 inci (11,9 cm) şi iPhone 6 Plus, cu ecran de 5,5 inci, pentru a concura direct Samsung Electronics, HTC şi alţi producători pe piaţa smartphone-urilor mari.

Lansarea noilor iPhone-uri va fi urmată luna viitoare de debutul noilor modele iPad.

Cele două noi modele iPhone au devenit disponibile vineri, 19 septembrie, în magazinele din Statele Unite, Australia, Canada, Franţa, Germania, Hong Kong, Japonia, Puerto Rico, Singapore şi Marea Britanie.

În 26 septembrie, iPhone 6 şi iPhone 6 Plus vor putea fi cumpărate în Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Irlanda, Insula Man, Italia, Liechtenstein, Luxembourg, Olanda, Noua Zeelandă, Norvegia, Portugalia, Qatar, Rusia, Arabia Saudită, Spania, Suedia, Elveţia, Taiwan, Turcia şi Emiratele Arabe Unite. Până la sfârşitul acestui an, aceste modele vor deveni disponibile în 115 ţări, potrivit Apple.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici