Românii din Italia conduc 25.000 de firme înregistrate în această ţară

Românii din Italia conduc 25.000 de firme înregistrate în acestă ţară, a declarat Giuseppe Scognamiglio, şef departament relaţii instituţionale din cadrul grupului UniCredit.

64 afișări
Imaginea articolului Românii din Italia conduc 25.000 de firme înregistrate în această ţară

Românii din Italia conduc 25.000 de firme înregistrate în această ţară (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

"Avem o statistică care arată că 25.000 de firme din Italia sunt conduse de români", a spus Scognamiglio.

În Italia trăiesc aproximativ un milion de români.

Pe de altă parte, Matteo Ferrazzi, analist în cadrul UniCredit, a arătat că cea mai puternică prezenţă în Europa Centrală şi de Est a firmelor italiene se regăseşte în România.

Astfel, potrivit unui raport al Institutului Italian de Comerţ Internaţional în 2008 erau înregistrate în România 1.091 de companii cu capital italian cu cifră de afaceri de peste 2,5 milioane euro, dintr-un total de 3.923 de astfel de societăţi existente în Europa Centrală şi de Est.

La nivel mondial erau înscrise în 2008 un număr de 22.444 de companii italiene cu cifră de afaceri de peste 2,5 milioane euro.

Statistica UniCredit arată că în România existau anul trecut 6.000 de firme italiene active, dintr-un total de 13.616 de firme italiene prezente în Europa Centrală şi de Est, în condiţiile în care erau înregistrate 25.000 de societăţi italiene pe piaţa locală.

Ferrazzi a arătat că numărul firmelor italiene din Europa Centrală şi de Est este de 4,1 ori mai mare decât numărul societăţilor itliene care activează în China, acestea având de cinci ori mai mulţi angajaţi şi o cifră de afaceri de 7,6 ori mai mare.

De altfel, numai în România există mai multe firme italiene înregistrate în comparaţie cu China.

România consemnează importuri din Italia reprezentând 60% din importurile operate de China din această ţară. Totodată, România exportă către Italia 20% din valoarea realizată de China în relaţia similară.

La nivel regional, importurile Italiei din Europa Centrală şi de Est sunt de 2,2 ori mai mari decât cele din China, în timp ce exporturile către regiune sunt de 6 ori peste cele spre statul asiatic.

Ferrazzi a ţinut să menţioneze că populaţia Chinei este 3,5 ori mai mare comparativ cu cea a Europei Centrale şi de Est.

Analistul UniCredit a mai punctat că prezenţa regiunii în media economică italiană a fost în primele patru luni ale acestui an aproape la jumătate comparativ cu articole care menţionau China, explicând că, probabil, China este un subiect "mai atractiv" pentru jurnalişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici