Roubini: Portugalia se apropie tot mai mult de un ajutor financiar extern

Portugalia se apropie tot mai mult de nevoia unui ajutor financiar extern de urgenţă, după Irlanda şi Grecia, consideră economistul american Nouriel Roubini, potrivit unui interviu publicat de cotidianul Diario Economico, preluat de Reuters.

43 afișări
Imaginea articolului Roubini: Portugalia se apropie tot mai mult de un ajutor financiar extern

Roubini: Portugalia se apropie tot mai mult de un ajutor financiar extern (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Roubini, poreclit "Dr. Doom", a câştigat notorietate în ultimii ani după ce a avertizat în 2007 că avea să urmeze o criză a creditelor.

El a declarat, pentru ziarul portughez, că Irlanda şi Grecia au insistat iniţial că nu au nevoie de sprijin intenaţional, însă au fost nevoite să apeleze la UE şi FMI din cauza înrăutăţirii condiţiilor de pe pieţele financiare.

"Devine tot mai probabil. Ne place sau nu, Portugalia se apropie de punctul critic. Poate că ar fi o idee bună să solicite un bailout preventiv", a arătat economistul.

Investitorii cer dobânzi tot mai mari pentru a împrumuta guvernul portughez, deoarece consideră că ţara este probabil următorul stat din zona euro care va avea nevoie de ajutor extern.

Puţini economişti sunt însă dispuşi să estimeze o cronologie a evenimentelor pentru Portugalia în privinţa presupusei intervenţii internaţionale.

În privinţa Spaniei, Roubini a afirmat că Europa nu are destui bani ca să poată vorbi despre un pachet de "bailout" destinat Madridului. Acest fapt creşte presiunea asupra Spaniei şi impune măsuri de evitare a unei situaţii în care ţara ar avea nevoie de ajutor extern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici