Rusia a pregătit un plan de investiţii în valoare de cinci miliarde de dolari pentru Crimeea

Guvernul rus a pregătit un program de investiţii în valoare de cinci miliarde de dolari pentru întreprinderi ruse din Crimeea, o republică autonomă situată în sudul Ucrainei, afectată de tensiuni separatiste, scrie cotidianul rus Kommersant în ediţia de joi.

325 afișări
Imaginea articolului Rusia a pregătit un plan de investiţii în valoare de cinci miliarde de dolari pentru Crimeea

Rusia a pregătit un plan de investiţii în valoare de cinci miliarde de dolari pentru Crimeea (Imagine: Radu Iordache / Mediafax Foto)

Acest program a fost creat după adoptarea, în decembrie, a unui plan financiar de salvare a Ucrainei de către Rusia, care prevede consolidarea cooperării economice între cele două ţări, scrie ziarul.

Însă Ministerul Economiei s-a adresat în mod oficial, săptămâna aceasta, Camerei de Comerţ şi Industrie a Rusiei, căreia i-a solicitat să reunească întreprinderile interesate, iar ultima versiune a proiectului prevede o parte separată pentru Crimeea, o regiune majoritar rusofonă, la malul Mării Negre, contrar versiunilor anterioare.

"Crimeea este în mod tradiţional un teritoriu atractiv pentru investitori ruşi", a declarat pentru Kommersant Aleksandr Ţibulski, un reprezentant de la Ministerul Economiei.

Potrivit ziarului, preogramul de investiţii prevede suma de 1,2 miliarde de dolari pentru construirea unui pod sau tunel peste strâmtoarea Kerci, care desparte Crimeea de Rusia, 1,4 miliarde de dolari pentru reconstruirea unei autostrăzi care traversează Crimeea şi 1,8 miliarde de dolari pentru porturile din regiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici