Scăderea economică a continuat în zona euro, marcând intrarea în recesiune tehnică

Zona euro a intrat în recesiune tehnică, înregistrând o scădere economică de 0,1% în primul trimestru al anului 2023, conform datelor anunţate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

458 afișări
Imaginea articolului Scăderea economică a continuat în zona euro, marcând intrarea în recesiune tehnică

Scăderea economică a continuat în zona euro, marcând intrarea în recesiune tehnică

"În cursul primului trimestru din 2023, valoarea PIB-ului, ajustată în funcţie de variaţiile sezoniere, a scăzut cu 0,1% în zona euro şi a crescut cu 0,1% în întreaga Uniune Europeană, comparativ cu trimestrul precedent, conform estimărilor actuale", anunţă Oficiul UE pentru Statistică (Eurostat), potrivit unui raport vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Pentru zona euro este a doua scădere economică trimestrială, după cea de 0,1%, înregistrată în perioada octombrie-decembrie 2022, astfel că datele de joi marchează intrarea în recesiune tehnică.

Cele mai mari scăderi economice din zona euro au fost raportate de Irlanda (-4,6%) şi de Olanda (-0,7%).

La nivel anual, valoarea PIB-ului zonei euro şi cea a PIB-ului din întreaga Uniune Europeană au crescut cu 1,0% comparativ cu primul trimestru din 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici