Schulz: Comisia Europeană merită nota 3 pentru managementul crizei din zona euro

Comisia Europeană (CE) ar trebui să primească nota 3, pe o scară de la 1 la 10, pentru managementul crizei din zona euro, a declarat preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, într-un interviu.

501 afișări
Imaginea articolului Schulz: Comisia Europeană merită nota 3 pentru managementul crizei din zona euro

Schulz: Comisia Europeană merită nota 3 pentru managementul crizei din zona euro (Imagine: Shutterstock)

"Dacă managementul crizei zonei euro ar fi evaluat de la 1 la 10, nu ar primi mai mult de 3 în opinia mea", a spus Schulz în interviul acordat CNBC.

Eurostat a anunţat recent că economia zonei euro s-a contractat pentru al şaselea trimestru consecutiv în primele trei luni ale acestui an, punând noi presiuni pe oficialii UE să găsească soluţii la criză.

Schulz a criticat, de asemenea, politica cancelarului german Angela Merkel de promovare a austerităţii dure ca răspuns la problemele zonei euro.

"Angela Merkel şi guvernul german au un anumit mesaj politic, care în Europa se numeşte austeritate. Eu îi spun tăierea bugetelor de cheltuieli publice fără a lua în calcul creşterea (economică, n.r.)", a afirmat parlamentarul european.

Schulz a adăugat că poziţia cancelarului Merkel nu se va schimba înaintea alegerilor federale din Germania, programate în septembrie, dar a avertizat că cea mai mare economie a Europei nu va scăpa de impactul unei înrăutăţiri a crizei din zona euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici