Şeful Fed anunţă reducerea unor măsuri de stimulare a economiei, dar nu şi creşterea dobânzilor

Preşedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a anunţat că banca centrală a Statelor Unite va începe probabil să renunţe la unele dintre politicile sale de stimulare a economiei înainte de sfârşitul anului, dar că nu vor fi efectuate majorări de dobânzi, conform CNBC.

296 afișări
Imaginea articolului Şeful Fed anunţă reducerea unor măsuri de stimulare a economiei, dar nu şi creşterea dobânzilor

Sursa foto: profimedia

Într-un discurs mult aşteptatla reuniunea anunală a Fed din Jackson Hole, Wyoming, Powell a spus că economia a ajuns la un punct în care nu mai are nevoie de atât de mult sprijin din politici monetare.

În aceste condiţii Fed va începe probabil să reducă volumul obligaţiunilor pe care le cumpără înainte de sfârşitul anului, atât timp cât avansul economic continuă. Pe baza declaraţiilor altor oficiali ai băncii centrale, un anunţ în acest sens ar putea apărea imediat după întâlnirea Fed din 21-22 septembrie.

Powell a adăugat că, deşi inflaţia se menţine în jurul ţintei Fed de 2%, „avem multe mult de parcurs pentru a ajunge la maximul locurilor de muncă”, a doua direcţie a mandatului băncii centrale şi o ţintă necesară înainte de majorarea dobânzilor.

Pieţele au reacţionat pozitiv la comentariile lui Powell, trimiţând indicii bursieri majori la niveluri recorduri în timp ce randamentele obligaţiunilor guvernamentale s-au redus.

Powell a explicat de ce continuă să creadă că actuala creştere a inflaţiei este tranzitorie şi că indicatorul va scădea în cele din urmă la nivelul ţintă.

Powell a menţionat că varianta delta a Covid „prezintă un risc pe termen scurt” asupra nivelului angajărilor.

El a adăugat că unii dintre factorii care au determinat creşterea inflaţiei încep să se reducă, deşi mai mulţi preşedinţi regionali ai Fed au declarat CNBC în ultimele zile că văd presiuni durabile în statele lor.

„Inflaţia la aceste niveluri este, desigur, un motiv de îngrijorare. Dar această îngrijorare este temperată de o serie de factori care sugerează că aceste creşteri se vor dovedi temporare ”, a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici