Şomajul din Spania a scăzut pentru prima dată în ultimii doi ani

Şomajul din Spania a scăzut în trimestrul al doilea pentru prima dată în ultimii doi ani, de la 27,2% în primele trei luni ale anului la 26,3%, nivel care evidenţiază însă situaţia dificilă a celei de-a patra mari economii din zona euro.

122 afișări
Imaginea articolului Şomajul din Spania a scăzut pentru prima dată în ultimii doi ani

Şomajul din Spania a scăzut pentru prima dată în ultimii doi ani (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Economia Spaniei are probleme, însă acestea nu sunt la fel de grave precum cele ale altor ţări din zona euro care au primit ajutor financiar, precum Grecia şi Portugalia.

În Spania, locurile de muncă au reprezentt una dintre principalele probleme ale economiei, potrivit agenţiei Reuters, citate de cotidianul New York Times.

Rata şomajului a crescut constant din 2011, iar din 2008, an în care s-a declanşat criza finaciară globală iar piaţa imobiliară s-a prăbuşit, circa 3,8 milioane de persoane au intrat în rândul şomerilor.

Spania a primt ajutor financiar de la statele zonei euro pentru a-şi stabiliza sectorul bancar, după ce instituţiile de credit au fost afectate puternic de colapsul pieţei imobiliare. Până în prezent, băncile spaniole au primit 42 de milioane de euro de la statele zonei euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici