SONDAJ: Patru din zece germani vor ieşirea ţării din zona euro

Patru din zece germani vor ieşirea ţării din zona euro, potrivit unui sondaj efectuat în Germania, Franţa, Italia şi Spania, cele mai mari economii ale uniunii monetare.

208 afișări
Imaginea articolului SONDAJ: Patru din zece germani vor ieşirea ţării din zona euro

SONDAJ: Patru din zece germani vor ieşirea ţării din zona euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, 39% dintre germani sunt în favoarea renunţării la euro, faţă de 28% dintre italieni, 26% din francezi, respectiv 24% din respondenţii spanioli, potrivit sondajului Ifop-Fiducial publicat de ABC (Spania), Bild (Germania), Corriere della Sera (Italia) şi Le Journal du Dimanche (Franţa), transmite Bloomberg.

În toate cele patru state, majoritatea respondenţilor consideră că împrumuturile către Grecia nu vor fi restituite niciodată.

Totodată, cei mai mulţi intervievaţi cred că un eşec în privinţa salvării Greciei ar creşte semnificativ tensiunile din zona euro.

În Franţa şi Germania, majoritatea respondenţilor au afirmat că Grecia ar trebui să părăsească zona euro dacă nu îşi va putea plăti împrumuturile, în timp ce în Italia şi Spania părerile pe această temă au fost împărţite.

Sondajele au fost efectuate în perioada 18-21 iunie, cu aproximativ 1.000 de respondenţi în fiecare ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici