Statele Unite a semnat un acord cu mai multe ţări europene în privinţa taxelor pentru serviciile digitale oferite de giganţii tech. Când va intra în vigoare înţelegerea

  • Franţa, Austria, Italia, Spania şi Marea Britanie au convenit să-şi retragă taxele pe serviciile digitale oferite de giganţii tehnologici americani din 2023
  • SUA va renunţa la tarifele adoptate ca răspuns la taxele impuse de statele europene
  • Taxele pentru serviciile digitale au afectat marile corporaţii americane, precum Google şi Facebook
501 afișări
Imaginea articolului Statele Unite a semnat un acord cu mai multe ţări europene în privinţa taxelor pentru serviciile digitale oferite de giganţii tech. Când va intra în vigoare înţelegerea

Sursa foto: profimedia

Departamentul Trezoreriei Statelor Unite a anunţat că va ajunge la un compromis cu cele cinci ţări europene cu care are o dispută în privinţa impozitelor solicitate giganţilor tehnologici americani.

Taxele pe servicii digitale impuse de statele europene au afectat marile corporaţii americane, precum Google şi Facebook. Washingtonul a cerut eliminarea acestor taxe, după ce a motivat că vizează în mod nedrept giganţii tehnologici americani pentru practici fiscale pe care companiile europene le utilizează, de asemenea.

SUA a renunţat la noile tarife adoptate ca răspuns la taxele impuse de statele eurupene, după ce a negociat un acord cu acestea. Franţa, Austria, Italia, Spania şi Marea Britanie îşi vor retrage taxele odată cu implementarea noului acord fiscal.


"Acest compromis reprezintă o soluţie pragmatică", au declarat semnatarii acordului într-o declaraţie comună. Acordul va intra în vigoare din 2023, relatează Deutsche Welle.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici