Trump îndeamnă Congresul să modifice proiectul de lege referitor la pachetul de ajutor pentru coronavirus

  • Preşedintele Trump a cerut Congresului să modifice proiectul de lege privind stimulusul financiar pentru coronavirus
  • Trump consideră pachetul ineficient şi în dezacord cu nevoile reale ale cetăţenilor
  • Ajutorul de 900 miliarde de dolari include plăţi unice de 600 de dolari către majoritatea americanilor afectaţi de pandemie
1326 afișări
Imaginea articolului Trump îndeamnă Congresul să modifice proiectul de lege referitor la pachetul de ajutor pentru coronavirus

Sursa foto: profimedia

„Se numeşte proiectul de lege de ajutor Covid, dar nu are aproape nimic de-a face cu Covid”, îşi începe discursul preşedintele american Donald Trump. Preşedintele Trump a solicitat Congresului să modifice proiectul de lege privind stimulusul financiar pentru coronavirus, deoarece nu acoperă nevoile reale ale cetăţenilor afectaţi de pandemie.

"Congresul a găsit o grămadă de bani pentru ţări străine, lobbyişti şi interese speciale, în timp ce a trimis minimul necesar poporului american care are nevoie de el. Nu a fost vina lor. A fost vina Chinei. Cer Congresului să modifice acest proiect de lege şi să mărească ridicola sumă pe cap de locuitor  de la 600 $ la 2.000 $ sau 4.000 $ pentru cupluri. Pachetul este o adevărată ruşine.”, a concluzionat Trump.

Preşedintele Trump va preda atribuţiile funcţiei de şef al statului în data de 20 ianuarie dar până atunci este aşteptat să semneze legislaţia extinsă, care deja a trecut luni seară prin Congres. Dacă preşedintele se opune prin veto legislaţiei aprobate, Guvernul ar putea stopa până pe 29 decembrie acordarea ajutorului, relatează BBC.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici