Turiştii străini au adus Spaniei venituri record de 59 de miliarde de euro, în 2013

Cheltuielile turiştilor străini în Spania au crescut anul trecut cu 9,6%, la 59,1 de miliarde de euro, un nou nivel record, ca urmare a numărului mai mare de vizitatori, dar şi a bugetelor în urcare ale acestora.

276 afișări
Imaginea articolului Turiştii străini au adus Spaniei venituri record de 59 de miliarde de euro, în 2013

Turiştii străini au adus Spaniei venituri record de 59 de miliarde de euro, în 2013 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Spania a încheiat anul 2013 cu cele mai mari cheltuieli din istorie în privinţa turismului internaţional. Noul record este datorat atât creşterii semnificative a numărului de turişti, cât şi a sumei medii cheltuite", se arată într-un comunicat al Ministerului Turismului.

Turiştii britanici, cei mai numeroşi în Spania, au cheltuit anul trecut 12 miliarde de euro, urmaţi de germani, cu 9,72 miliarde de euro, şi francezi, cu 5,9 miliarde de euro.

Cheltuielile vizitatorilor din Rusia au crescut cu 29%, la 2,35 miliarde de euro, reprezentând 4% din totalul veniturilor Spaniei din turismul internaţional.

Americanii au rămas în continuare turiştii cu cele mai mari cheltuieli, în medie de 2.402 euro pe vizitator, chiar dacă suma a înregistrat o scădere puternică, de 22%, faţă de anul 2012.

Francezii au redus de asemenea fondurile alocate vacanţelor din Spania, cu 22% anul trecut, la 618 euro, în timp ce britanicii le-au menţinut, la 809 euro, iar germanii au crescut cheltuielile cu 8,4%, la 1.205 euro.

Spania a fost vizitată anul trecut de un număr record de turişti străini, de 60,6 milioane, în creştere cu 5,6% faţă de anul anterior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici