Un fost director la Microsoft, condamnat la doi ani de închisoare pentru folosire de informaţii confidenţiale

Un fost director la divizia de finanţe şi investiţii a Microsoft, Brian Jorgenson, a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru folosire de informaţii confidenţiale (insider trading) care i-au adus un profit de 400.000 de dolari.

364 afișări
Imaginea articolului Un fost director la Microsoft, condamnat la doi ani de închisoare pentru folosire de informaţii confidenţiale

Un fost director la Microsoft, condamnat la doi ani de închisoare pentru folosire de informaţii confidenţiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jorgenson, în vârstă de 32 de ani, care beneficia de un salariu de şase cifre, a furnizat prietenului său Sean Stokke date confidenţiale despre o investiţie a Microsoft la compania Barnes & Noble, în 2012, potrivit procuraturii, relatează Bloomberg.

Cei doi s-au folosit încă de două ori, în 2013, de accesul la informaţii confidenţiale al lui Jorgenson, făcând plasamente în acţiuni înainte ca Microsoft să raporteze rezultatele trimestriale.

Jorgenson şi Stokke au încercat să îşi ascundă faptele prin folosirea unor telefoane cu cartele preplătite şi efectuarea de tranzacţii în tranşe de cîte 10.000 de dolari.

"Am trişat. Am încercat să folosesc o scurtătură în folosul propriu. M-am convins singur că este o zonă gri, când de fapt era negru şi alb", a declarat Jorgenson la proces.

Jorgenson, din Lynwood, statul Washington, s-a recunoscut vinovat de fraudă cu instrumente financiare. Stokke, în vârstă de 28 de ani, din Seattle, a fost condamnat luna trecută la 18 luni de închisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici