"UNICORNUL" industriei IT din România: UiPath, firma de roboţi software înfiinţată în 2015 la Bucureşti, evaluată la peste un miliard de dolari

UiPath, o companie fondată în Bucureşti în 2015 de românii Daniel Dines şi Marius Tîrcă şi care s-a specializat în ultimii ani în cea mai în vogă tehnologie la nivel global - dezvoltarea de roboţi software care automatizează procesele de lucru din companii, a devenit primul “unicorn” al industriei locale de IT după ce a luat o finanţare de 120 milioane de dolari la o evaluare de peste 1 miliard de dolari, scrie portalul Techcrunch, citând surse apropiate tranzacţiei.

3933 afișări
Imaginea articolului "UNICORNUL" industriei IT din România: UiPath, firma de roboţi software înfiinţată în 2015 la Bucureşti, evaluată la peste un miliard de dolari

"UNICORNUL" industriei IT din România: UiPath, firma de roboţi software înfiinţată în 2015 la Bucureşti, evaluată la peste un miliard de dolari

Printre clienţii UiPath se numără marile companii specializate în servicii de BPO şi giganţi precum BBC, JPMorgan Generali, Swiss Re şi Zürich.

“UiPath a luat o finanţare serie B de 120 de milioane de dolari, rundă care îi catapultează evaluarea peste 1 miliard de dolari”, conform portalului.

“Catapultare este cuvântul cheie aici: compania a luat ultima finanţare în aprilie 2017, în valoare de aproximativ 30 mil. dolari, care a evaluat compania fondată în Bucureşti România care are acum sediul central la New York, la doar 109 milioane de dolari. Cu alte cuvinte valoarea companiei a crescut de 10 ori”, notează portalul.

“Nu am văzut niciodată o companie a cărei valoare să crească atât de repede”, a declarat o sursă apropiată tranzacţiei.

Finanţarea va fi utilizată pentru investiţii în produsele sale şi în creştere, banii venind atât de la investitori existenţi în companie cât şi nişte noi susţinători de top. Două surse au precizat pentru Techcrunch că printre fondurile care participă la această finanţare se numără Kleiner Perkins Caulfield Byers.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici